Scriam si in articolele noastre mai vechi faptul ca anvelopele reprezinta poate partea cea mai importanta a unei masini. De ce? Fiindca e singura care, practic, are contact direct cu drumul. Deci trebuie sa intruneasca absolut toate conditiile de siguranta.

Cum stii, insa, cand trebuie sa le schimbi? In afara situatiei in care faci pana si este evident ca trebuie sa schimbi anvelopa avariata, in toate celelalte, exista cateva semne care ar trebui sa iti dea de gandit ca masina ta are nevoie de pneuri noi.

Care ar fi, deci, aceste semne?

Adancimea benzii de rulare atinge nivelul minim

Daca masina vibreaza mai mult ca de obicei

  • E semn ca intampini o problema legata de geometria rotilor. Vibratia si problemele de aliniere a rotilor duc la uzura prematura a pneurilor, pe cand un paralelism corect te ajuta sa economisesti carburant, printre altele.

semne ca trebuie sa schimb anvelopele

Cand anvelopa prezinta defecte ca punctii dese pe banda de rulare sau crapaturi

  • Daca incep sa se extinda, devine limpede ca automobilul tau are nevoie de anvelope noi. Orice perforatie mai mare de 0, 6 cm in banda de rulare/la nivelul flancului impune schimbarea cauciucului.

Alte semne care ar trebui sa iti dea de gandit: umflaturi prezente pe flanc, laceratii, semne de uzura neomogena.

Sfaturi de achizitie anvelope de la Goodyear

Cand cumperi anvelope, tine cont de cateva sfaturi care apartin expertilor Goodyear:

  • inlocuieste toate cele patru anvelope simultan, cu pneuri de acelasi tip si dimensiune, pentru o manevrabilitate si control optime;
  • daca din diverse motive cumperi doar doua anvelope, trebuie sa te asiguri ca pneurile noi se potrivesc cu celelalte doua mai vechi si ca nu incalci legislatia locala si prevederile producatorului vehiculului. Monteaza cele doua cauciucuri noi la rotile din spate;
  • amplaseaza anvelopele radiale la puntea spate, daca ambele tipuri trebuie montate la autovehicul si nu combina niciodata anvelopele radiale cu cele non-radiale pe aceeasi punte;
  • nu se monteaza impreuna anvelope care au clase de viteza diferite, mai ales pe punti diferite;
  • capacitatea portanta a cauciucurilor de schimb trebuie sa fie egala sau mai mare decat specificatiile anvelopelor originale.

Nu in ultimul rand, ia in considerare reciclarea anvelopelor vechi si in acest sens si pentru cumpararea de anvelope asteptam sa ne contactezi.

Drumuri bune!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: