Alegerea anvelopelor nu este o activitate tocmai usoara. Trebuie sa iti cunosti foarte bine masina, sa ai in vedere obiceiurile tale de condus si zona in care te deplasezi. Mai ajuta si sa cunosti tipurile de anvelope ca sa nu te trezesti in situatia in care montezi pneuri netede de curse pe un vehicul care se deplaseaza pe drum cu bolovani. Exageram, poate, dar nu e exclus sa ne confruntam si cu astfel de cazuri.

Sfaturi de cumparare

Si-atunci, de ce e nevoie sa tii cont inainte sa iti achizitionezi pneurile? De sfaturile producatorului si ale distribuitorului in primul rand. Apoi, e bine sa cumperi un set de patru anvelope odata, cand planuiesti sa iti schimbi cauciucurile, nu doar un produs sau doua. Diferentele dintre anvelope, odata montate, vor duce la probleme de manevrabilitate. Daca, totusi, trebuie sa schimbi doar o anvelopa, in cazul in care ai facut o pana, sa zicem, schimb-o impreuna cu pneul pereche.

cum cumperi anvelope

Ia in considerare si urmatoarele cand cumperi cauciucuri:

  • cat de uzate sunt vechile anvelope;
  • greutatea vehiculului si gradul sau de incarcare;
  • vechimea anvelopelor pe care le doresti si daca au fost stocate corespunzator;
  • anotimpul in care te afli – niciodata sa nu utilizezi anvelope neconforme cu vremea de afara; citeste aici toate caracteristicile tehnice ale anvelopelor in functie de anotimpul pentru care au fost create;
  • dimensiunea jantei; diametrul interior al pneurilor trebuie sa se potriveasca exact cu latimea jantei;
  • dimensiunea anvelopei – pe blog, gasesti un calculator care te va ajuta sa determini compatibilitatea dintre dimensiunile anvelopelor curente si cele pe care intentionezi sa le utilizezi sau daca pneurile corespund cu un anumit tip de jante;
  • presiunea cauciucului vizat – citeste aici si aici doua articole pe aceasta tema;
  • eticheta produsului, daca anvelopa este silentioasa si/sau eficienta energetic.

Prima tendinta ar fi sa cumperi anvelope second-hand, dar nu e deloc o mutare buna. Nu stii cum au fost depozitate, tipul de uzura la care au fost supuse si risti sa arunci banii in vant. Daca nu iti permiti cele mai bune anvelope premium de pe piata, reorienteaza-te spre cele care sunt mai “prietenoase” cu bugetul tau.
Vei gasi produse fiabile si la preturi mai mici, trebuie doar sa contactezi pe cine trebuie :).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: