Ca sofer, trebuie sa fii mereu atent la semnalele pe care ti le transmite masina ta. Daca observi atunci cand lasi volanul din mana, pentru foarte putin timp, la drum intins, ca masina inclina intr-o parte sau intr-alta, atunci e cazul sa verifici geometria. Ajustarea geometriei presupune reglarea suspensiilor vehiculului fata/spate, prin acest lucru reducandu-se si riscul de uzura prematura a pneurilor.

Un paralelism corect al rotilor ajuta la economisirea de carburant, reducerea rezistentei la rulare a anvelopelor, creste nivelul de siguranta si de confort al pasagerilor.
geometrie roti sfaturi blog dinamic

Cand sa ceri sfatul specialistului?

Solicita verificarea/reglarea geometriei inainte de a cumpara un set nou de anvelope, dar si cand:

  • masina vireaza intr-o parte sau intr-alta la o scurta lasare din mana a volanului;
  • anvelopele deja montate au semne de uzura neuniforma;
  • ai lovit un obstacol, o bordura, dezechilibrand sistemul;
  • vehiculul nu are o tinuta buna de drum, iar calatoria e inconfortabila.

Pentru un specialist in anvelope, reglarea geometriei este o procedura rapida, manevra pe care o poti primi si gratuit, pe card de fidelitate, daca esti client fidel.

In mare, geometria rotilor presupune reglarea unghiurilor de convergenta si de cadere pana cand acestea sunt corecte. Daca unghiurile pozitive sau negative sunt prea mari, anvelopele se uzeaza neuniform sau pe toata latimea, cu creste la nivelul nervurilor ori blocurilor de profil. Sfatul nostru este sa te programezi cat mai curand in service daca observi si tu probleme de paralelism.

Drumuri bune si nu uita ca rotile sunt ca stelele. Cand se aliniaza, esti mai fericit! 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: