Bridgestone ajuta flotele sa-si protejeze vehiculele cu FleetPulse – o solutie digitala de mentenanta de ultima generatie.
Aceasta simplifica operatiunile flotei, optimizeaza timpii si reduce costurile de intretinere.

Daca in articolul anterior iti descriam cateva dintre tehnologiile digitale de ultima ora Goodyear, Pirelli si Continental, astazi iti povestim despre o super inovatie Bridgestone: FleetPulse.

FleetPulse este o solutie 3-in-1 compusa:

 1. dintr-o aplicatie mobila;
 2. o platforma centralizata;
 3. un sistem de monitorizare a presiunii anvelopelor – TPMS.

Solutia asigura functionarea la standarde inalte de siguranta si reduce in mod semnificativ riscul unor defectiuni neasteptate, costisitoare si periculoase.

Mai interconectat, mai simplu

Multumita senzorilor si tehnologiilor interconectate, putem cunoaste astazi, in detaliu, toate detaliile despre performanta unui vehicul si despre starea anvelopelor. FleetPulse simplifica viata de zi cu zi a soferilor si „livreaza” managerilor de flote informatii utile despre vehiculele lor.

Prin portalul centralizat, managerii pot accesa prin cloud statusul actualizat pentru flote, informatii despre defecte, daune, date despre performanta. Din aplicatie, ei au si posibilitatea sa trimita si diverse solicitari soferilor si tehnicienilor ca:

 • liste noi de verificare;
 • rezervari de servicii;
 • scoaterea vehiculelor de pe sosea.

Serviciul vine la pachet cu un hardware TPMS pentru vehicul, alcatuit din senzori Tirematics si un dongle. Prin conectarea la TPMS-ul vehiculului, FleetPulse colecteaza automat datele privitoare la presiunea din anvelope, trimite datele la soferi/manageri si actualizeaza datele in timp real. Astfel, toti cei implicati stiu ca anvelopele sunt in stare buna de functionare, un lucru esential daca e sa ne gandim la faptul ca:

 1. 30% dintre defectiuni sunt cauzate de o presiune scazuta a anvelopelor;
 2. 90% dintre defectiunile anvelopelor sunt provocate de pierderile lente de presiune;
 3. 20% dintre anvelopele camioanelor care circula pe sosea au nivelul presiunii cu mult sub nivelul recomandat.

Prin asigurarea unei presiuni corespunzatoare in anvelope, FleetPulse evita:

 • defectiunile;
 • uzura excesiva;
 • consumul inutil de combustibil – reduce emisiile de CO2 – si costurile nedorite.

Pentru orice sofer, oriunde, oricand

Momentan, FleetPulse e singura solutie din piata, pe dispozitive Android, care combina inspectiile vehiculelor, serviciile de rezervare, managementul flotei si TPMS intr-o singura platforma.

Permite comunicarea in timp real intre soferi, tehnicieni si administratorii de flote prin intermediul cloud-ului si e recomandata:

 • oricarui sofer;
 • pentru orice marca de anvelope.

FleetPulse si hardware-ul TPMS se vor gasi pe piata incepand cu septembrie 2018 si pun la dispozitie o perioada de testare gratuita.

Hardware-ul TPMS va putea fi cumparat online si de la comercianti atent selectati. Costul sau se amortizeaza intr-un an, pe baza presupunerii ca o combinatie tipica de cap tractor + remorca cu anvelope care functioneaza cu presiune optima poate economisi, in medie, pana la 1100 de euro pe an prin consumul de combustibil, anvelope corespunzatoare si evitarea defectiunilor.

Ti-a placut articolul? Trimite-l si prietenilor!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: