In caz ca nu ai aflat deja, producatorul de autoturisme electrice Tesla a lansat Tesla Semi, un camion electric ce va urma sa intre in productie incepand cu 2019. Camionul afiseaza un design aerodinamic si trasaturi tehnice superioare camioanelor diesel.

Ne place fiindca poate:

  • sa accelereze pana la 100 km/h in cel mult cinci secunde;
  • sa acopere distante mai mari decat un camion clasic si, dupa 30 de minute de incarcare la Tesla Megachargers, acopera aproximativ 600 de kilometri;
  • transporta 36 tone de marfa, iar, la incarcatura maxima, poate atinge 100 km/h in 20 de secunde;

Cat va costa camionul electric?

Camionul este prevazut cu doua ecrane tactile cu date utile pentru conducatorul vehiculului, dar si cu softuri pentru managementul flotelor. Potentiali cumparatori au avut ocazia sa-l studieze in timpul unui eveniment demonstrativ, organizat intr-un hangar din Los Angeles, al carui amfitrion a fost nimeni altul decat Elon Musk, fondator si director general Tesla.

 nou tip de camion pe baza de electricitate vedere din fata

Potrivit lui Musk, Semi se va impune drept un camion cu o capacitate considerabila de transport si, deci, ca o alternativa viabila la camioanele diesel. Desi nu se cunoaste cu exactitate costul pentru un Tesla Semi, estimarile din piata indica un pret de 150 000 de dolari, compania primind deja 285 de comenzi in momentul de fata, conform unui bilant Reuters.

Tesla Semi nu este singurul camion de acest gen. Firma Nikola, Navistar International Corp si Volkswagen AG se pregatesc sa produca propriile camioane electrice pana la sfarsitul lui 2019, in timp ce gigantul Daimler a livrat, deja, clientilor din New York prima gama de camioane electrice din productia proprie.

Ai o parere despre camionul electric? Vrem sa o stim!

Foto.: Tesla

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: