Daca pana acum ti-am povestit de anvelopa organica de la Michelin, de Eagle 360 Urban dezvoltat de Goodyear, astazi iti vom prezenta cea mai noua propunere de anvelopa Bridgestone, fara aer, dedicata utilizatorilor de turisme. Anvelopa se afla inca in faza de dezvoltare, dar, chiar si asa, produsul promite sa fie unul cu functii ireprosabile.

Beneficii la un alt nivel

Deocamdata singurele anvelope non-pneumatice cunoscute sunt anvelopele agro-industriale pline, alcatuite din cauciuc sau plastic solid. Anvelopa concept de la Bridgestone isi propune sa ofere utilizatorilor de turisme beneficiile anvelopelor fara aer, dar pe care le duce la un alt nivel.

Cu aceasta anvelopa sci-fi, nu vei face pana niciodata la intalnirea cu obstacole sau obiecte contondente pe traseu. Iti poti lua adio, asadar, de la momentele neplacute cand esti nevoit sa te opresti in mijlocul drumului pentru a-ti schimba roata avariata. Daca nu vei avea nevoie de roata de rezerva, greutatea vehiculului va fi mai mica, ceea ce inseamna pentru tine economie de carburant.

Simplificand structura anvelopei, Bridgestone preintampina pierderile de energie, iar datorita faptului ca anvelopele-concept ar avea rezistenta redusa la rulare, ar contribui la reducerea emisiilor de CO2 in atmosfera.

Pneul futurist este alcatuit din materiale reciclabile, ce pot alcatui, printr-un proces controlat, alte noi anvelope cu aceleasi calitati si eficienta. Prin crearea anvelopei fara aer pentru turisme – si nu numai – Bridgestone are in vedere crearea unui echilibru intre afaceri si protejarea mediului si oferirea premiselor unei societati durabile.

Cum ti se par conceptele de anvelope prezentate pana acum? Ce impact crezi ca vor avea?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: