Michelin ne propune un concept nou de anvelopa din dorinta de a revolutiona sistemul de transport. Anvelopa conceputa de Michelin, un produs in totalitate bio, promite sa ofere mai multa siguranta, eficienta, grija pentru mediu, calatorii mai confortabile, mai practice, dirijate de un sistem informatic ce ofera date si solutii in timp real.

Durata de viata egala cu cea a vehiculului

Acest tip de cauciuc ar oferi avantaje ce nu pot fi neglijate: in primul rand, nu ar face pana, fiindca nu necesita pomparea cu aer pentru a functiona; este alcatuita din materiale reciclate si ea insasi poate fi reciclata. Iata, concret, cele trei mari avantaje pe care anvelopa-concept de Michelin le-ar aduce utilizatorilor de autovehicule:

  • functioneaza fara aer si este proiectata sa aiba o durata de viata egala cu cea a vehiculului;

  • structura sa le imita pe cele naturale, ca de exemplu structura coralului, favorizand rezistenta si manevrabilitatea produsului; biodegradabila;

  • prin folosirea tehnologiei de printare 3D, banda de rulare poate fi reconfigurata in functie de necesitatile carosabilului, pe care anvelopa le detecteaza datorita aplicatiei sale incorporate;

  • anvelopa-concept propusa de Michelin se afla in permanenta conectata cu vehiculul; in cazuri neprevazute, ofera solutii pentru ca utilizatorii sa ajunga in siguranta la destinatie.

Cei 4R

Michelin a lansat acest concept de anvelopa cu scopul de a incuraja un comportament responsabil fata de planeta noastra.

Strategia sa, a celor „4R” (Reducere, Refolosire, Reciclare, Reinnoire), pune totodata in discutie faptul ca domeniul anvelopelor/transporturilor va avea un viitor de exceptie doar daca va avea in vedere:

  • grija pentru siguranta persoanelor,

  • eficienta in exploatare si

  • consideratia pentru mediul inconjurator.

Compania a dezvaluit produsul revolutionar la Summitul Movin’On, (Montreal, 13-15 iunie), unde a starnit curiozitatea expertilor internationali si a jurnalistilor din intreaga lume.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: