Recanelarea si resaparea constituie doua procese de tratare a cauciucurilor uzate, prin care pot fi refolosite de utilizatori. Procedeele sunt indicate pentru orice tip de anvelopa si se desfasoara in service-uri specializate.

Prin recanelare si prin resapare se pot face economii considerabile de carburant – avantaj mai ales pentru conducatorii de autocamioane. Cu o anvelopa recanelata economisiti pana la 2 l de carburant la 100 km3 (cubi), in timp ce un cauciuc resapat este cu 40% mai ieftin decat o anvelopa noua si parcurge acelasi numar de kilometri.

Avantajele recanelarii si ale resaparii pentru anvelopele uzate.

Anvelopele uzate pot fi refolosite!

  • Prin recanelare se intelege indepartarea a pana la 4 mm de cauciuc de pe modelul canelurilor si, in general, este recomandata cand canelurile ajung sa masoare numai 2 mm. Chiar si supusa recanelarii, anvelopa poate fi obiectul resaparii, astfel ca cele doua procedee nu se exclud, din contra, contribuie, impreuna, la reconditionarea anvelopei si, implicit, la realizarea de economii importante.

  • Recanelarea nu afecteaza structura interna a carcasei, ci contribuie la imbunatatirea aderentei si motricitatii anvelopei uzate cu pana la 10%. Datorita acestei interventii, poti parcurge cu pana la 25% mai multi kilometri decat cu anvelopele vechi.

    Scazand rezistenta la rulare, recanelarea contribuie si la scaderea emisiilor de noxe in atmosfera – cu pana la 1,6 tone de emisii de CO2 pe an. In plus, reconditionarea anvelopei uzate duce la economisirea de 70 de kg de materie prima care intra in componenta unei anvelope noi.

Resaparea

Prin resapare specialistii autorizati reconstituie banda de rulare a unei anvelope adaugand straturi noi de cauciuc, nu inainte de a remedia eventualele defecte ale produsului. De asemenea, ei pot reconstrui amprenta anvelopei in functie de nevoile specifice ale utilizatorului.

La fel ca recanelarea, resaparea aduce cu sine avantaje considerabile. Astfel ca, pe langa faptul ca anvelopele premium pot fi resapate de mai multe ori, procedeul ofera pana la 100% de kilometri parcursi in plus, la aproape jumatate din pretul unei anvelope noi. De asemenea, resaparea contribuie la protejarea mediului inconjurator prin faptul ca reduce numarul de anvelope noi utilizate – economiseste materie prima.

Ai nevoie de informatii suplimentare? Contacteaza-ti cu incredere distribuitorul.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: