Cand sa iti schimbi anvelopele cu unele noi

Apeleaza la sfaturile expertilor pentru schimbarea fara probleme a anvelopelor

Ce influenteaza comportamentul cumparatorilor de anvelope? Ce tip de marci prefera? Cand hotarasc sa se prezinte cu autovehiculul in service? Sunt cateva dintre intrebarile la care marii producatori de anvelope au incercat sa raspunda, dupa ce au studiat obiceiurile clientilor lor.

Achizitionarea de anvelope noi, mai ales la schimbarea anotimpurilor, este o decizie dificila pentru majoritatea dintre utilizatori. La achizitie, trebuie evaluate caracteristicile cauciucurilor si daca intrunesc criteriile de siguranta, consum de carburant, performanta, silentiozitate, reactie la uzura, printre altele.

Producatorii de anvelope au constatat ca marea majoritate a clientilor prefera – atunci cand achizitioneaza anvelope noi – aceleasi marci care au fost montate pe autovehicul la momentul efectuarii investitiei.

Altii sunt fideli recomandarii personalizate a distribuitorului lor, in timp ce o a treia categorie se ghideaza in functie de pretul anvelopelor si al accesoriilor – jante etc., dar si de promotiile active in perioada in care se decid sa cumpere.

O alta categorie de clienti de anvelope isi achizitioneaza anvelope din magazinul lor preferat, in perioada promotiilor si ofertelor speciale pentru a-si completa stocul, cu scopul de a le folosi in viitorul apropiat.

Cand NU se recomanda repararea

Parerile sunt impartite si cand este vorba despre inlocuirea cauciucurilor. Cand ar trebui sa le schimbi? Inainte sa le schimbi, specialistii recomanda verificarea lor periodica, inclusiv a benzii de rulare, a presiunii pneurilor, controlarea daca exista avarii sau semne de uzura/uzura neregulata. In unele cazuri, exista solutia ca anvelopa sa poata fi reparata in service. Nu se recomanda repararea cauciucurilor daca:

  • peretele lateral este gaurit;

  • daca se remarca daune provocate de substante corozive;

  • anvelopele nu se repara nici daca expertii constata prezenta de cute in cauciuc, desprinderea cauciucurilor interne prin rulare in stare sub-umflata ori fir talon distorsionat.

Contacteaza specialistii pentru schimbarea anvelopelor, fara intarziere, daca acestea:

  • sunt perforate,

  • au atins limita legala de uzura – 1,6 mm;

  • prezinta semne de imbatranire ori de uzura anormala.

De regula, uzura anormala a cauciucurilor indica alt tip de problema (uzura pe margine – o roata dezechilibrata/nealiniata; uzura pe ambele margini – anvelope sub-umflate; uzura pe centru – umflare excesiva).

Numerosi factori afecteaza starea cauciucurilor, de la temperatura, stilul de condus, presiune, pana la conditiile de depozitare. Recomandam respectarea tuturor sfaturilor oferite de producator si distribuitor referitoare la achizitionarea de anvelope potrivite pentru autovehicul, la intretinerea, pastrarea si examinarea lor periodica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

Ne puteti urmari si da Like pe: